Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω , ενώ η Κομπούχα είναι αποτέλεσμα ζύμωσης με βακτήρια του οξικού οξέος έχει δειχθεί ότι καταπολεμά λοιμώξεις από παθογόνα βακτήρια. Μερικά από αυτά είναι τα βακτήρια Ε. Coli, Sh. sonnei, δύο στελέχη της Σαλμονέλας και του Campylobacter jejuni. Το τελευταίο από αυτά είναι ίσως η πιο συνηθισμένη αιτία δηλητηρίασης από τροφές. Μπορεί μερικές φορές να ακολουθείται από μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο Guillian-Barré, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο νευρικό σύστημα.