Η έκθεση σε πολλές επεξεργασμένες τροφές και χημικές ουσίες στο περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε στρες, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στη χρόνια φλεγμονή.

Υπάρχουν ενδείξεις που αποδεικύουν ότι η Κομπούχα περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος και στην προστασία από τις ασθένειες. Ειδικότερα η Κομπούχα εμπεριέχει αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην μείωση των φλεγμονών. Αυτή η ιδιότητα της αποτοξίνωσης, η οποία μειώνει τις φλεγμονές είναι ίσως ένας λόγος που θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει και τον κίνδυνο για ορισμένα είδη καρκίνων.

Ενώ το κανονικό μαύρο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά, η έρευνα δείχνει ότι η διαδικασία της Κομπούχα από τσάι, δημιουργεί αντιοξειδωτικά που δεν υπάρχουν στο μαύρο τσάι, όπως το D-σακχαρινικό οξύ, επίσης γνωστό ως γλυκερικό οξύ. Η Κομπούχα μπορεί να επηρεάσει ειδικά στη δραστηριότητα δύο σημαντικών αντιοξειδωτικών γνωστών ως υπεροξειδάση γλουταθειόνης και της καταλάσης. Ανακαλύφθηκε επίσης ότι περιέχει isorhamnetin (ισορραμίνη), έναν μεταβολίτη της quercetin ( κερσετίνη) , τον Δεκέμβριο του 2016. Η quercetin συνδέεται με μαζικές αντικαρκινικές ιδιότητες. Η κερσετίνη είναι βιοφλαβονοειδές δείνει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά, αντικαρκινικά αποτελέσματα και άλλες βιολογικές λειτουργίες in vivo και in vitro. Από όσο γνωρίζουμε, η ισορραμίνη δεν έχει μελετηθεί στον καρκίνο του πνεύμονα. Ως εκ τούτου, όλο και περισσότερες μελέτες αρχίζουν να επικεντρώνονται στην αποτελεσματικότητα και τους σχετικούς μηχανισμούς της ισοορμνετινίνης στον καρκίνο του πνεύμονα.